Ostatnia wizyta: Teraz jest 21:29 02.09.2010

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Temat: PRZENIESIENIE
PostNapisane: 21:01 28.07.2010 
zółtodziób

Istnieje możliwość przeniesienia się ze studiów niestacjonrnych na stacjonarne po 1 roku w przypadku wolnych miejsc, oczywiscie na ten sam kierunek?

Offline Zobacz profil  

Temat: Re: PRZENIESIENIE
PostNapisane: 0:43 29.07.2010 
amator studiowania

wydaje mi się, że tylko przy studiach wieczorowych tak można

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 0:58 29.07.2010 
wieczny student

Przy studiach wieczorowych takie przeniesienie następuje w zasadzie automatycznie, natomiast przy studiach zaocznych praktycznie nie ma możliwości przeniesienia się na studia dzienne.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10:38 29.07.2010 
zółtodziób

kaya1 napisał(a):
Przy studiach wieczorowych takie przeniesienie następuje w zasadzie automatycznie, natomiast przy studiach zaocznych praktycznie nie ma możliwości przeniesienia się na studia dzienne.

Moja koleżanka przeniosła się z zaocznych na dzienne, ale wymagana była średnia ocen powyżej 4,75, tyle że to nie ta uczelnia :)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 6:42 19.08.2010 
zółtodziób

Mam takie pytanko odnośnie zmiany wydziału. Dostałem się na studia stacjonarne, ale chciałbym zmienić wydział na WIGE (teraz WZ) W mailu z od pani z dziekanatu dostałem info, żeby przyjść na dyżur dziekana, "to on może coś poradzi". Sytuacja jest taka, że wszystko sobie dokładnie przemyślałem i wiem, że informatyka i ekonometria to to, co chciałbym studiować.
Mój problem teraz polega na tym, że obawiam się tego dziekana... Nigdy nie studiowałem ;D i nie bardzo wiem, jak z takim człowiekiem rozmawiać, żeby sobie od początku nie nagrabić. Dlatego teraz liczę na na Wasze rady. Help me:(

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10:01 19.08.2010 
kombinator

Jak masz rozmawiać ? - Normalnie, przedstawić swoją sytuacje, podać sensowne powody.Powiem Ci, że dziekanat na WIGE to zaprzeczenie tych mitów o złych "paniach". Na Wige są przesympatyczne Panie w dziekanacie, które zawsze służą swoją pomocą. Dziekan też należy do tych pro-studenckich, więc nie masz się czego bać. Sam jestem ciekaw, jak to się potoczy ? Rekrutacja jest już niby zamknięta na WIGE. Jeżeli nie uda Ci się, idź na WZ na czym tam jesteś na FIR ? Zrób rok na WZ, za rok składaj na WIGE :)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 13:56 19.08.2010 
zółtodziób

Mam jeszcze jedno pytanie co do matmy... faktycznie na wige jest taki odsiew że po I semestrze połowa nie zdaje? I co wtedy, rok zmarnowany, tak? :/

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 14:31 19.08.2010 
kombinator

Co do matmy w pierwszym semestrze jest algebra liniowa i analiza matematyczna :) egzamin w 1 semestrze jest z algebry. W 2 semestrze z analizy. Co do pierwszego semestru w tym roku pare osób brało warunki z algebry, ale zdecydowanie większa część z algorytmów i struktur danych, były osoby które nie zaliczyły ćwiczeń z analizy. Oczywiście w przypadku, niezaliczenia dwóch przedmiotów tj algebra i algorytmy osoby wylatywały. W tamtym roku zaczynało 220 osób po pierwszej sesji zostało ok 110-120 w tym (ok 50 osób na warunkach). Druga sesja jeszczcze trwa we wrześniu. :) Oczywiście w tej przesiewce, były osoby które odeszły z własnej woli, bo im nie pasował kierunek, bo za ciężko, część osób się nie stawiła.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 15:20 19.08.2010 
specjalista

Prof. Panka się nie bój, bo to świetny człowiek i przyjazny studentom jak nikt inny. :-)

A matma tak jak pisał kolega wyżej teraz wygląda trochę inaczej - analiza, która była bolączką większości studentów teraz została podzielona na dwa semestry, no i egzaminy z analizy i algebry nie są w tym samym semestrze, co podejrzewam zdecydowanie wpływa na wyniki. ;-)

Offline Zobacz profil  

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]